Alla mina instrument byggs på beställning, men ibland kan det finnas demonstrationsexemplar tillgängliga som är till salu. Detaljer och pris för instrumenten hittar du under respektive instrument.

Hur går det till?

För att bygga ett instrument till dig behöver jag veta vilka önskemål du har, därtill hur du ska använda instrumentet och vilken spelstil du har.  Kontakta mig via mail eller telefon för att diskutera detaljer och bolla idéer, så att jag kan optimera instrumentet och skräddarsy det på bästa sätt utefter dina behov.

Du är också varmt välkommen till min verkstad för att diskutera dina önskemål och vilka möjligheter som finns, därtill välja ut vilket virke du vill ha.

Vid en beställning skrivs först en beställningsorder som ska godkännas av båda parter. Den innehåller bland annat information om pris, leveransdatum och materialval. Beställningen bekräftas då kunden betalat in en handpenning bestående av 15 procent av det totala beloppet. Vid specialbeställningar (instrument som inte ingår i mina standardmodeller) tas en handpenning på 50 procent ut. Då handpenningen är betald kan instrumentet börja byggas. Den resterande summan betalas vid leveransen av det färdiga instrumentet.

Leveranstid

För tillfället har jag en leveranstid på ca tio månader.

Vad ingår i köpet?

Wåhlander Instruments lämnar tio års garanti till den första ägaren. Garantin innebär kostnadsfri lagning av skador på instrumentet och i viss mån justeringar. Den täcker däremot inte skador som uppkommit av dålig skötsel, olyckor eller våld mot instrumentet.

Jag installerar kostnadsfritt mikrofonsystem i mina instrument om så önskas, det gäller oavsett om du vill ha detta vid leveransen eller vid ett senare tillfälle.